Dalajuristens arbetsmodell

Vi vill särskilt beskriva hur vi arbetar, och varför vi är säkra på att det garanterar att du får bättre och personligare service och tjänst.

Dalajuristen har primärt tre ledord, vilka är: 
 – Personligt
 – Smidigt
 – Prisvärt

En typisk process hos Dalajuristen

1. Första samtalet

Efter det att du skickat in en förfrågan till oss hör vi av oss för att diskutera närmre vad vi kan hjälpa till med. Detta steg är helt kostnadsfritt för dig. Vi undersöker förutsättningslöst ifall det är något vi kan hjälpa till med

2. Offert

Baserat på samtalet kommer vi att skicka en offert. Vi kommer aldrig att debitera något tills dess att du accepterat offerten. Vi kommer aldrig att debitera dig mer än vad vi kommit överens om.

3. Utkast

Efter godkänd offert upprättar ett utkast baserat på våra samtal, som vi skickar över till dig digitalt. 

Du har god tid på dig att gå igenom och känna efter ifall det är rätt för dig

4 Samtal och diskussion

Vi går igenom utkastet och ändrar, lägger till och tar bort tills dess att du är helt nöjd.

Vi passar även på att gå igenom eventuella frågetecken eller funderingar som kan ha dykt upp.

5. Avslutning

När handlingarna är klara så skickas de per post på arkivpapper.

Vi kan ses fysiskt för att bevittna underskriften eller dylikt.

Först när vi är helt klara med arbetet och du är nöjd, kommer vi att skicka en faktura. 

Personligt

Vi erbjuder dig en helhetslösning baserat på dig och dina önskemål och förutsättningar. Det innebär bland annat att vi inte kommer försöka sälja dig tjänster du inte är i behov av. Istället rekommenderar vi dig den lösning som är bäst lämpad för dig, inte oss. 

Därför behöver vi veta vad du önskar för resultat, det vill säga hur du önskar att det ska fungera i praktiken (om du lämnar vad som är möjlig eller praktiskt juridiskt). Därefter föreslår vi vilken eller vilka handlingar som krävs för att nå önskat resultat. På så vis kombinerar vi er önskan med den, i vissa fall, måttlig flexibla juridiken. Vi använder oss därför inte av några mallar, då vi mycket väl vet att ingen situation inte är den andra lik. 

Smidigt

Vi vågar påstå att vi är en av de enda juristbyråer som primärt hör av oss på kvällar och helger, alltså under tider då det som bäst passar dig. Du behöver inte ta ledigt från ditt arbete eller ordna med barnvakt. Istället talas vi vid när du sitter bekvämt och därför kan tänka igenom dina önskemål i lugn och ro. Vi är säkra på att det är till din fördel. 

Detta gör vi givetvis utan någon som helst extra kostnad, vilket du kan läsa mer om nedan. 

Prisvärt

Vi vill vara så pass tydliga vi bara kan vara med vilket pris vi kommer att debitera. Därför arbetar vi alltid med fasta priser. Vi kommer alltid överens om ett pris och tjänstens omfattning innan vi påbörjar arbetet. Det innebär att du aldrig kommer att bli överraskad utan kommer att ha full koll på kostnaderna. Offerter och generella frågor är alltid kostnadsfria tills dess att vi kommit överens om något annat. 

I och med vår (primärt) digitala arbetsmodell kan vi hålla mycket konkurrenskraftiga priser. Vi tåls helt klart att jämföras med. Vi kommer aldrig att ”fula” oss genom att kräva villkor såsom att utnämna oss själva testamentsexekutor för att på så vis erbjuda ett billigare pris för testamentet.

Dalajuristen - den digitala juristen i Dalarna

Lite skämtsamt skulle man kunna säga att vi finns i hela Dalarna, men samtidigt ingenstans. Vi har inget vanligt kontor där du kan besöka oss, utan istället sköter vi lejonparten av kommunikationen över telefon och e-post. Det har såklart sina för- och nackdelar för en bransch som är väldigt konservativ för sakens skull. 

Det innebär att det finns två tydliga nackdelar:
– Inget fysiskt kontor att träffa oss på med öppetider och drop-in. 
– I de flesta fall inget fysiskt möte med juristen, vilket innebär att bevittning av testamentet får skötas på egen hand. 

Det vägs dock upp av fem fördelar: 
Ingen stress att upprätta handlingarna. Hos en vanlig jurist kommer testamentet upprättas på plats, med liten tid att fundera. Det innebär i regel att du får ta komplicerade beslut utan tid att riktigt tänka igenom det hela. Inte sällan kommer man på under samtalets gång med juristen att det finns småsaker man borde höra med nära och kära innan man kan skriva under testamentet. Hos oss kommer du att få digitala utkast som du i god tid kan läsa och tänka igenom. Sedan kan vi korrigera utkastet hur många gånger du än behöver, så att det tillslut passar dina önskemål. Allt för det fasta låga pris vi kommit överens om. 

Bekväm miljö. Vi har av erfarenhet lärt oss att du som kund sällan är speciellt bekväm när du har kommit in till en juristbyrås kontor. Med Dalajuristen får du sitta bekvämt i ditt egna vardagsrum, eller där du annars känner dig hemma. Det vet vi av erfarenhet kommer leda till bättre slutresultat och mer välgenomtänkta beslut som inte har stressats fram.

Personliga träffar, på hemmaplan. Det finns givetvis många fall då man verkligen bör ses fysiskt. Det är exempelvis vid upprättandet av en bouppteckning, eller då det i övrigt känns bättre att träffa juristen ansikte mot ansikte. Även i dessa fall anser vi att det är bättre att du känner dig bekväm, varför vi i sådana fall gör hembesök. Då kommer juristen eller juristerna hem till dig istället. 

Snabb och smidig service. Då vi arbetar på distans innebär det att vi ofta kan hjälpa till på direkten och ha ett utkast eller färdig produkt inom någon timme. Det innebär att du inte längre behöver boka tid någon gång om två veckor på en tid som inte passar dig. När vi är klara med slutprodukten kan vi antingen 1) skicka handlingarna i digital form så att du kan skriva ut och skriva under, 2) skicka handlingarna med post hem till dig på arkivbeständigt papper eller 3) göra ett hembesök. Det är vad vi kallar smidigt och flexibelt. 

Sist men inte minst, prisvärt. Genom att hålla nere de fasta kostnaderna för exempelvis kontor kan vi erbjuda er mycket bättre priser än vad någon annan jurist eller advokat kan göra för den personliga och anpassade service vi kan erbjuda. 

Det ovan sagda innebär att vi är helt säkra på att denna modell är helt till er fördel.

Hör av dig ifall du har några frågor!

    Stäng meny